Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κανένα μωρό σε κελί!

 Ψήφισμα για συγκέντρωση υπογραφών 

Συλλογή υπογραφών εδώ

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΩΡΟΜΑΝΕΣ 

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016


Οι κρατούμενες των φυλακών Ελεώνα ζητούν από το υπουργείο την τροποποίηση της διάταξης για τις μωρομάνες
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, μελετώντας το κείμενο το οποίο αναφέρεται στις μητέρες που είναι κρατούμενες και δικασμένες με ποινές έως 10 έτη, διαπιστώθηκε ότι οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ποικίλες για τους κάτωθι λόγους. Πολλές μητέρες εκτίουν ποινή πάνω από 10 έτη έχοντας μικρά παιδιά με αποτέλεσμα ακόμα και από το παράρτημα κράτησης μητέρας και παιδιών που φιλοξενείται στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης να αποφυλακίζεται μόνο μια μητέρα διότι η πλειονότητα των κρατουμένων γυναικών εκτίει ποινές μεγαλύτερες των 10 ετών. Γι' αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να σκεφτείτε σοβαρά την πιθανότητα αύξησης του ορίου των ετών των ποινών με σκοπό πιο πολλές μητέρες να βρεθούν κοντά στα παιδιά τους. Ο σκοπός της παρέμβασής μας δεν είναι να δημιουργηθεί αναταραχή και αναστάτωση αλλά για να μπορέσουμε να συμβάλουμε στη δυνατότητα μητέρων κρατουμένων να βρεθούν πραγματικά κοντά στα παιδιά τους τηρώντας πιστά ό,τι όρους και προϋποθέσεις απαιτηθούν από το κράτος. Τονίζουμε ότι ο σκοπός μας δεν είναι να απαλλαχθούμε από την τιμωρία μας αλλά να προστατέψουμε τα παιδιά μας από αυτήν. Η ευαίσθητη ηλικία στην οποία βρίσκονται και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στην κοινωνία απαιτούν την παρουσία μας δίπλα τους. Παρακαλούμε θερμά να σκεφτείτε με ανθρωπιά και επιείκεια το αίτημά μας και να δείξετε το πρόσωπο που πραγματικά πρέπει να έχει ένα Δημοκρατικό και ανθρώπινο κράτος απέναντι σε μια μητέρα και κυρίως απέναντι στο παιδί της. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο και τη σκέψη που θα διαθέσετε για να μελετήσετε το αίτημά μας.
Με εκτίμηση»

πηγή:
http://www.tokeli.gr/2016/01/blog-post_11.html

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ




107 πανεπιστημιακοί  υπογράφουν κάλεσμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, Τούρκους ακαδημαϊκούς, που διώκονται από το καθεστώς της Άγκυρας γιατί υπέγραψαν μια προκήρυξη (μέχρι στιγμής οι υπογραφές είναι πάνω από 2.000) με την οποία καλούσαν την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις επιχειρήσεις, δολοφονίες και τις συλλήψεις εναντίον του κούρδικου λαού.  Αυτή η στάση των ακαδημαϊκών προκάλεσε την οργή του Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις Τούρκων ακαδημαϊκών, αλλά και σε πειθαρχικές διώξεις τους εντός των πανεπιστημίων.
Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους Τούρκους ακαδημαϊκούς εξέδωσε και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ η οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι "πρέπει να τεθεί ένα τέλος στην ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία, και μάλιστα στον κατεξοχήν χώρο καλλιέργειας και έκφρασής της, που είναι το πανεπιστήμιο" και σε έμπρακτη ένδειξη της αλληλεγγύης προσυπέγραψε το επίμαχο κείμενο, για το οποίο διώκονται οι Τούρκοι ακαδημαϊκοί. Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και ο Σύλλογος ΔΕΠ του Παντείου.
Ο Όμιλος για τη Μελέτη της Ιστορίας και της Κοινωνίας (ΟΜΙΚ) σε  ανακοίνωσή του καταδικάζει "τις πρακτικές που ακολουθεί η ακροδεξιά και βαθιά μισαλλόδοξη κυβέρνηση του AKP", εκφράζει "την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους μας στην Τουρκία και όσους στοχοποιούνται για τις πολιτικές και ιδεολογικές τους πεποιθήσεις στον αγώνα για δημοκρατία." και απαιτεί "την άμεση κατάπαυση του πυρός στη νότια Τουρκία και την άρση δίωξης όσων ζητούν την ειρήνη".