Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Το κράτος σφίγγει τον κλοιό γύρω από την κατάληψη της Υφανέτ


Χθεσινά γεγονότα δείχνουν ότι το κράτος σφίγγει τον κλοιό γύρω από την κατάληψη της Υφανέτ. Αυτή είναι μια επικίνδυνη επίταση της κατασταλτικής στρατηγικής του. 


κατάληψη Υφανέτ:
Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, 18/3, 18:00 
Πλ. Αγ. Θεράποντα, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη

"Οι καταλήψεις είναι κομμάτι των κοινωνικών αγώνων και ως τέτοιο θα τις υπερασπιστούμε
Όποιος και όποια αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν κομμάτι των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου και θέλει να παλέψει για έναν κόσμο ελεύθερο, ένα κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τις δομές του αγώνα και τις υποδομές που του δίνουν το χώρο και το χρόνο για να αγωνιστεί. Ο αγώνας υπεράσπισης της δυνατότητάς μας να αντιστεκόμαστε είναι ο σημαντικότερος. Οι επιθέσεις στις καταλήψεις δεν είναι επιθέσεις στον αντιεξουσιαστικό χώρο και μόνο, αλλά επιθέσεις σε όποιον σηκώνει κεφάλι, στον καθένα που αγωνίζεται. Σειρά μετά τις καταλήψεις έχουν στέκια και κοινωνικοί χώροι που προτάσσουν ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, οι δημόσιοι χώροι, κάθε σημείο αντίστασης, κάθε αγώνας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Οι καταλήψεις είναι για μας οι χώροι μέσα στους οποίους διαμορφωθήκαμε πολιτικά, είναι τα σημεία που συζητήσαμε για την ζωή μας και για το πώς θα μπορέσουμε να την αλλάξουμε συλλογικά, είναι εκεί που συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε για τους τρόπους δράσης μας, είναι οι πρώτες μας πραγματικά συντροφικές κουζίνες, είναι χαρές και λύπες, είναι στιγμές ενθουσιασμού μα και απογοητεύσεων, τις οποίες συλλογικά ξεπεράσαμε, είναι τα παιχνίδια, οι έρωτες, οι αυτομορφώσεις, η πραγματική επικοινωνία, είναι οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες, είναι τα μέρη στα οποία μάθαμε να διασκεδάζουμε μακριά από τη λογική του εμπορεύματος, μα πάνω απ’όλα είναι τα μέρη που στεγάζουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας"


Φάμπρικα Υφανέτ, χρονικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου