Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

είμαι τυφλά στρατευμένη δήθεν...

Δέχτηκα το πρωί ένα τηλεφώνημα από την γραμματεία του προέδρου  του Δρομοκαϊτειου, όπου μου ζητήθηκε να δώσω έναν αριθμό φαξ για να μου σταλεί ένα έγγραφο. Το έγγραφο είναι αυτό που εικονίζεται, δηλαδή το κείμενο "Να μπει φρένο στις αυταρχικές και σκοταδιστικές πρακτικές του του προέδρου του ΔΣ του Δρομοκαϊτειου, στο οποίο υπήρχε και η δική μου υπογραφή
http://crimevssocialcontrol.blogspot.com/2010/11/blog-post_19.html, υποθέτω δε ότι έλαβαν το ίδιο φαξ όλοι όσοι το υπέγραψαν

Στο περιθώριο της πρώτης σελίδας, όπως φαίνεται στην εικόνα, υπάρχει χειρόγραφα το εξής: "ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ, ΘΡΑΣΥ, ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ"

Εάν δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο και προέρχεται όντως από άνθρωπο που παίρνει αποφάσεις για την υγεία, τα δικαιώματα, την ζωή εντέλει των έγκλειστων στο Δρομοκαϊτειο, φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά...

Στην Στέλλα Γαλιανού και στην Δώρα Κουτσανέλλου επιβλήθηκε από το ΔΣ του Δρομοκαιτείου ποινή με στέρηση μισθού 25 ημερών για την δημοσίευση των συνθηκών στο ψυχιατρείο που είχαν κάνει, με αφορμή την οποία γράφτηκε η ανοικτή επιστολή που προκάλεσε την παραπάνω αντίδραση.

34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ
                                                                                                                        3/12/2010
ΨΗΦΙΣΜΑ
( Ψηφίστηκε ομόφωνα)
                               

Σε μια εποχή που οι κοινωνικές δαπάνες συνθλίβονται στις μυλόπετρες του Μνημονίου και ο υπουργός Υγείας απαιτεί ακόμα πιο δραστική μείωση των κονδυλίων και μέτρα ιδιωτικοποίησης  των Δημόσιων Νοσοκομείων καταβαραθρώνοντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών  δημόσιας και δωρεάν υγείας  κάποιοι Διοικητές Δημόσιων Νοσοκομείων  αντιμετωπίζουν με άκρατο αυταρχισμό τους εργαζόμενους που αντιστέκονται  σ’ αυτή την πολιτική.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δρομοκαΐτειο  Ψυχιατρείο όπου ο Διοικητής του Ν. Τσικής εφαρμόζει μια πολιτική συστηματικών διώξεων και καταστολής με αποκορύφωμα τη στέρηση μισθού  25 ημερών σε βάρος  δυο εργαζομένων,  της Δώρας Κουτσανέλου και της Στέλλας Γαλιανού ψυχολόγων επειδή στήριξαν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο κυλικείο ασθενών ενάντια στις άγριες περικοπές των αμοιβών τους (από 400 σε 176 ευρώ) και κατήγγειλαν δημόσια τα κακώς κείμενα στο Δρομοκαΐτειο όπου διαμορφώνονται  συνθήκες Ψυχιατρικού Μεσαίωνα.
Το 34ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας και απαιτεί τη παύση των διώξεων και την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης στέρησης μισθού εργαζομένων και μάλιστα σε μια εποχή λιτότητας. Θεωρεί απαράδεκτο να βρίσκονται επικεφαλής μεγάλων ψυχιατρείων διοικητές που εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές «ψυχιατρικής αντιμεταρρύθμισης».
Τέτοιοι διώκτες διοικητές βλάπτουν σοβαρά τη Ψυχική Υγεία και πρέπει να απομακρυνθούν.

1 σχόλιο:

  1. μα καλά του φάνηκε ανώνυμη/ανυπόγραφη αυτή η επιστολή? ενδιαφέρον. τα πράγματα πάντως είναι σοβαρά, αυτό είναι σίγουρο, αν η πρώτη αντίδραση είναι αυτή. ελπίζω πάντως ότι θα υπάρξει και μια απάντηση στην επιστολή, κάτι που να ψελίζει ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι ή έστω ότι αλλάζουν. κατά τ' άλλα μια τέτοια οργίλη αντίδραση και η γλώσσα που χρησιμοποιεί με πάει πίσω, δηλαδή, αν μου επιτρέπται, σε καρικατούρες παλιών ταινιών, και αναρωτιέμαι αν έβγαζε καπνούς από τα αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή