Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

ευτυχώς που δεν θα γίνει επέτειος και ο Δεκέμβρης του 2009...

Εντάξει, σε πολλούς, σε πάρα πολλούς, διέφυγε να εκφράσουν τις ευχές τους στην κυρία Αγγελική Κουτσουμπού για γρήγορη ανάρρωση. Όχι τώρα, την μέρα που κτυπήθηκε και μεταφέρθηκε βαρειά τραυματισμένη στο νοσοκομείο, κάτω από τις συνθήκες που περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Τότε που έγινε γνωστό και το όνομα και το γεγονός και η κυρία Κουτσουμπού δεν ήταν στα "ανεπίδοτα" των γενικών καταγγελιών. Και θα ήταν στοιχειώδης ένδειξη αξιοπρέπειας την όποια κίνηση κάνουν τώρα πια να μην την κάνουν με όρους δημοσιότητας.
Ας πούμε, λοιπόν, ότι επί της ουσίας είναι μικρό το κακό αν τόσοι πολλοί είχαν άλλα μαλλιά να ξάνουν και τους διέφυγε το γεγονός και οι συνέπειές του...
Θα είναι μείζον το κακό, όμως, αν δεν υπάρξει άμεση διόρθωση της κυβερνητικής δήλωσης ότι πρόκειται για ένα θέμα που έληξε με την αίτηση συγνώμης από μέρους του δράστη.
Θα είναι μείζον το κακό γιατί θα δείχνει ότι το παρεξηγημένο μήνυμα της 6 Δεκέμβρη του 2008 κατακτάει έδαφος και την ουσία των πραγμάτων την καθορίζει η τύχη ή οι σωματικές αντοχές των θυμάτων της αστυνομικής βίας -με δυο λόγια, οι παράγοντες για τους οποίους η κυρία Αγγελική Κουτσουμπού δεν έχασε τη ζωή της στο οδόστρωμα της πλατείας Συντάγματος [ειρωνεία της τύχης και το όνομα της πλατείας!] από μια... στραβοτιμονιά.
Κι ακόμα, αν δεν γίνομαι υπερβολικά απαιτητική, θα ήθελα να μάθω επίσης τι μέτρα θα παρθούν για να αποκατασταθεί η τάξη που διατάραξαν βάναυσα οι τόσοι τραυματισμοί πολιτών από όργανα της τάξης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου