Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

μια ιστορία, τρεις αφηγήσεις και οι φωτογραφίες...

Ο πυρήνας των 20χρονων της φωτιάς
«Ηταν μια παρέα 20χρονων παιδιών από διάφορα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που οι περισσότεροι γνωρίστηκαν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια το 2007. Δημιούργησαν “πυρήνες”, όπως τους έλεγαν, στα Εξάρχεια, στο Παλαιό Φάληρο, στο Ψυχικό αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Απέκτησαν επαφές και διασυνδέσεις με “παλιούς” του αντιεξουσιαστικού χώρου και αποφάσισαν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα:στη δράση κατά της Αστυνομίας και του καθεστώτος. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να συμμετείχαν σε συγκρούσεις με διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια ή στην Καισαριανή και λίγη ώρα αργότερα να μαζεύονταν στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι για να γεμίσουν μια χύτρα με εκρηκτικά και να ετοιμάσουν το επόμενο χτύπημά τους. Χτυπούσαν κατά περίπτωση διάφοροι “πυρήνες” σε στόχους που εντόπιζαν κοντά στη γειτονιά τους. Τους πρόδωσε όμως η ηλικία τους και έτσι τα λάθη τους ήταν αναπόφευκτα». Ετσι περιέγραφε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. την πορεία των δέκα συλληφθέντων ή αναζητουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που φέρεται από τις διωκτικές αρχές να εξαρθρώθηκε μετά την εισβολή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ στη διώροφη κατοικία στο Χαλάνδρι
[ακολουθούν τα ονόματα]
Δίνουν εικόνα συνηθισμένης φοιτητοπαρέας
Των ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ, ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ Η «φωτογραφία» μιας συνηθισμένης παρέας παιδιών της εποχής μας. Δεκαεννιάχρονα-εικοσάχρονα παιδιά, στην αυγή της ζωής τους, που ερωτεύονταν, σπούδαζαν ή την έβγαζαν με περιστασιακά μεροκάματα, ξόδευαν τον χρόνο σε αθλητισμό και βόλτες, επιτραπέζια ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, έτρεχαν το καλοκαίρι στα νησιά και τον χειμώνα σε ψαγμένες ταινίες.
Είναι η εικόνα που δίνουν μέσα από τις απολογίες τους οι τέσσερις νεαροί, τρία αγόρια και μία κοπέλα, που συνελήφθησαν και σήμερα διώκονται για βαρύτατα κακουργήματα, τα οποία μάλιστα τους αποδίδουν ακόμη και εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Δεν ταυτοποιούνται τα ευρήματα με τους 4 του Χαλανδρίου
Τα ευρήματα στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου, δεν ταυτοποιούνται με τους 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», σύμφωνα με την αναφορά των διωκτικών αρχών.
...και μια δίκη, που αργεί ακόμα

1 σχόλιο:

  1. Ιδέα μου είναι η μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου παίζει πολύ το προφίλ του "πλουσιόπαιδου" (βλέπε Ψυχικό, Παλιό Φάληρο, σπουδές στο Λονδίνο, νησιά κλπ) που εμπλέκεται (χωρίς αιτία;) σε "τρομοκρατικές" πράξεις; Περιορίζεται λοιπόν η υποτιθέμενη απειλή σε μια μικρή μη-πολιτικοποιημένη παρεκτροπή του συστήματος; Και αυτό το γνωρίστηκαν στα συλλαλητήτρια του 2007; Έτοιμο το πακετάκι: άφαντο το πολιτικό υπόβαθρο του ζητήματος, άφαντες οι αφορμές, νομιμοποιημένη η καταστολή που έτοιμάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή