Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ο νόμος δυτικά του Ρίο Πέκος ή [και πάλι] το "κράτος" των Εξαρχείων

"Η υπόθεση του 27χρονου, Νίκου Κατσαρού, έρχεται να προστεθεί στις περιπτώσεις που γεννούν ερωτήματα γύρω από τα όρια της αστυνομικής δράσης. Ο νεαρός βοηθός φωτογράφου «πλήρωσε» με ένα σπασμένο πλευρό και μία τρύπα στον πνεύμονα το γεγονός ότι βρέθηκε στα Εξάρχεια το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου". "Τη νύχτα της Πέμπτης, το κλίμα στα Εξάρχεια ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, ύστερα από εφόρμηση αστυνομικών, κυρίως της Ομάδας Δ, στην περιοχή. Αφορμή αποτέλεσε η επιχείρηση σύλληψης νεαρού που φέρεται να έκανε graffiti σε ένα τοίχο". "Όπως και να έχει, τα επεισόδια που ακολούθησαν, και μάλιστα κοντά στο σημείο όπου είχε δολοφονηθεί ο 15χρονος μαθητής, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αφενός είναι αναντίστοιχα της σημασίας του «παραπτώματος», αφετέρου φαίνεται ότι αποκτούν συμβολική σημασία για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ειδικότερα για το Νίκο Κατσαρό, η ιστορία μεταφέρεται πλέον στη δικαιοσύνη". Σέργιος Σερμπέτης, δικηγόρος
από το tvxs [http://www.tvxs.gr/v20787]

4 σχόλια:

  1. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που υπάρχουν νέοι άνθρωποι σαν τον Σέργιο Σερμπέτη που υπερασπίζονται με αυτό τον τρόπο την κοινή λιγική, που τείνει να εκλείψει.
    Στον άτυχο Νίκο, να ευχηθώ καλή δύναμη και την συμπόρευσή μου, έστω εξ αποστάσεως.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥΝ ΕΧΟΥ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.....ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΝΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ετσι εχουν τα πραγματα....ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ= δημοκρατια?,χουντα?...ποιος ξερει.....???? οριστε το παραδειγμα.....νικος=θυμα ξυλοδαρμου απο τους κατα τ αλλα προστατες των πολιτων......ενα τοσο ασημαντο γεγονος μεσα σ ολα αυτα που πληττουν την χωρα μας και ομως τοσο σημαντικο. μηπως πρεπει να τους υπενθυμισουμε ποια πραγματικα ειναι η δουλεια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή