Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Ο Ασπρόπυργος βρίσκεται 20 χλμ. από την Αθήνα...

...σχεδόν στο κέντρο του Θριάσιου Πεδίου και διασχίζεται από τον οδικό άξονα Αθηνών - Κορίνθου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, στο Θριάσιο λειτουργούν: - Ο μοναδικός ΧΥΤΑ
της Αττικής. - Δύο διυλιστήρια πετρελαίου. - Δύο χαλυβουργεία. - Δύο τσιμεντοβιομηχανίες.- Μία βιομηχανία πυρομαχικών. - Δύο ναυπηγεία.- Διαλυτήρια πλοίων. - Λιμάνι για εμπορικές χρήσεις με ράδα αναμονής και εξυπηρέτησης πλοίων. - Εγκαταστάσεις αποθήκευ
σης και διακίνησης προϊόντων πετρελαίου. - Τρεις μονάδες αναγέννησης ορυκτελαίων. - Μία χαρτοβιομηχανία. - Δεκάδες χημικές βιομηχανίες πλαστικών ελαστικών. - Λατομεία. - Περισσότερες από 3.000 βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις
NΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ, δήμαρχος Ασπροπύργου «Δεν χωράνε στα τμήματα λαθρομετανάστευσης και θέλουν να τους φέρουν εδώ. Θα μαζεύουν και τους άλλους από τους δρόμους της Αθήνας και θα τους κρατάνε στο στρατόπεδο, μέχρι να διευκρινιστεί το τι θα τους κάνουν». Ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, είναι κατηγορηματικός: «Δεν θα είμαστε συνεχώς η πίσω αυλή της Αθήνας. Από τα σκουπίδια μέχρι οτιδήποτε άλλο ενοχλεί την πρωτεύουσα, το στέλνουν εδώ. Φτάνει».
[Ελευθεροτυπία, Της ΛΙΑΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Φωτ.: ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΔΩ...
ΦΤΑΝΕΙ..
"Την ίδια στιγμή, μεγάλος αριθμός αιτούντων άσυλο προσπαθεί κάθε Σαββατοκύριακο να υποβάλει αίτηση ασύλου στην αστυνομική διεύθυνση Αττικής στην Πέτρου Ράλλη. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας και μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία, τους τελευταίους 6 μήνες 3 αιτούντες άσυλο έχουν χάσει τη ζωή τους, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας κατοικούνται, νοικιάζονται ή καταλαμβάνονται, από μετανάστες χωρίς χαρτιά και αιτούντες άσυλο υπό επισφαλείς ή απάνθρωπες συνθήκες, ενώ η ξενοφοβική δημόσια συζήτηση σχετικά με τα «γκέτο» και την εγκληματικότητα των μεταναστών έχει αυξηθεί.
Φυλακές-πλοία και στρατιωτικά κέντρα κράτησης σε προάστια της Αθήνας, συζητούνται ή ανακοινώνονται ως πολιτική για να εκκενώσουν το κέντρο της πόλης από τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες χωρίς χαρτιά" [Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κ. Καραμανλή και στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Παυλόπουλο, Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΕΔΑ– AEDH, Βρυξέλλες-Αθήνα, 3 Ιουνίου 2009, βλέπε:
http://crimevssocialcontrol.blogspot.com/2009/06/blog-post_05.html]

1 σχόλιο:

  1. Έχει κι άλλο: αξιωματικός της αστυνομίας συνελήφθη από το "εσωτερικών υποθέσεων" διότι πέρναγε με το αυτοκίνητό του αιτούντες άσυλο στην Πέτρου Ράλλη έναντι 1.200 ευρώ το κεφάλι - και ήταν μέλος του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού!

    http://filoxenoi.wordpress.com/2009/06/01/%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή