Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

εάν για το κράτος δεν υπάρχουμε...

παραλήρημα;...
Video του TVXS Οι συγκεντρωμένοι στην Ομόνοια το περασμένο Σάββατο, ακούν από τον ομιλητή για τα εκατομύρια ευρώ που μοιράζει το ελληνικό κράτος στους αλλαδαπούς και άλλες απίστευτες ιστορίες. Οσο για τους τελευταίους «με τον τσαμπουκά ήρθανε, με τον τσαμπουκά θα φύγουνε» - έστω και «αν χρειαστούν θυσίες όπως παλιά». http://www.tvxs.gr/v11570 Ο Συνήγορος του Πολίτη για το καθεστώς διαμονής των αλλοδαπών. Προτάσεις προς το υπουργείο Εσωτερικών. Στο έγγραφο του ΣτΠ, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «διαπιστώθηκε ότι οι νόμιμες προϋποθέσεις για άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας επενεργούν στην πράξη ως ιδιαίτερα ανελαστικοί περιορισμοί, οι οποίοι οδηγούν συχνά στη ματαίωση των επιχειρηματικών διαβημάτων των ενδιαφερομένων, καθώς δεσμεύουν υπέρμετρα την ελευθερία επιχειρηματικής δράσης τους και μειώνουν τις πιθανότητες να προσπορισθούν ικανά εισοδήματα για συνέχιση της δραστηριότητάς τους […] Για τους παραπάνω λόγους παρατηρείται το φαινόμενο να απορρίπτονται μαζικά οι αιτήσεις χορήγησης διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα από τις αρμόδιες αρχές και αντί η διαδικασία να συμβάλλει στην ολοκλήρωση της κοινωνικής ένταξης αλλοδαπών, οι οποίοι διαμένουν ήδη μακρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, καταλήγει μάλλον να τους εξωθεί στην παρανομία, καθώς προκαλεί κίνδυνο να απολέσουν τη νομιμότητα της διαμονής τους στη χώρα» http://www.tvxs.gr/v11589
εάν για το κράτος δεν υπάρχουμε... [αποσπάσματα συνέντευξης που πήρε ο Θωμάς Παπακωνσταντίνου από ομάδα κούρδων μεταναστών, για την τοπική εφημερίδα Πολίτης της Νέας Σμύρνης. Διατηρώ τη σύνταξη της αρχικής γραφής από την απομαγνητοφώνηση και, για ευνόητους λόγους, δεν αναφέρω ολόκληρα τα ονόματα]
Πώς θα χαρακτήριζες την ζωή σου στην Ελλάδα; Ι: Ούτε πολύ καλό, ούτε πολύ άσχημο. Εγώ είμαι τυχερός. Τι εννοείς τυχερός; Ι: Για παράδειγμα, πολλά παιδιά μένουν χωρίς νερό, χωρίς κανένα χαρτί, χωρίς ρεύμα, χωρίς δουλειές. Τώρα εγώ μένω εδώ πέρα που βλέπεις. Ο ιδιοκτήτης είναι καλός άνθρωπος. Τον αγαπάω και με αγαπάει, αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Είμαι τυχερός, κατάλαβες; Βλέπεις, ένα υπόγειο είναι... αλλά κάπου μένω. Υπάρχουν Κούρδοι που μένουν στο πάρκο όταν βρέχει, χωρίς ρούχα, χωρίς κάτι επάνω σου για τη βροχή. Είμαι τυχερός, κατάλαβες;
Η σχέση σας με τις δημόσιες υπηρεσίες πως είναι; Ι: Άμα θες να πας σε μια υπηρεσία και δε μιλάς ελληνικά πας έξω. Δε σε βοηθάει κανένας. Άμα μιλάς λίγα ελληνικά, με χίλια προσπάθεια βγάζεις την άκρη. Κατάλαβες τι σου λέω; Αυτά.
Η καθημερινότητά σας πως κυλά; Ι: Αν δεν έχεις δουλειά, κάθεσαι στο σπίτι. Στην [αναφέρεται η περιοχή] έχουμε κάνει ένα πιάτσο. Μαζευόμαστε εκεί πέρα και βρίσκουμε δουλειά τυχαία. Δουλειά ό,τι να ‘ναι. Έρχονται εκεί οι Έλληνες και σου λένε ‘έχω δουλειά, έρχεσαι μαζί μου;’ ‘πόσα λεφτά;’, ρωτάμε. ‘Τόσα’, σου λέει και του λέμε ή ναι ή όχι. Συνήθως τι λέτε, ναι ή όχι; Ι: Συνήθως λέμε ναι, για να πάμε για δουλειά, αλλιώς κάθεσαι σπίτι και δε βγαίνει το μεροκάματο. Το μεροκάματο δεν πέφτει κάτω από 10-20 ευρώ. Αλλά ξέρεις...αν δεν πας πως θα ζήσεις. Απαιτείται άδεια εργασίας στις δουλειές σας; Ι.: Όχι. Πας στο πιάτσο, χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα και βρίσκεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπορείς να βγάλεις τη δουλειά που σου λέει. Ασφαλίζεστε στις δουλειές που κάνετε; Κολλάτε ένσημα; Ι: Όχι. Πηγαίνουμε σε διάφορες δουλειές και λέει το αφεντικό ‘δε με συμφέρει’. Τι να κάνω, με το ζόρι να του πω; Πρέπει να βγει το μεροκάματο. Αυτό πρέπει να το κάνει ο κράτος. Εάν για το κράτος δεν υπάρχουμε, πως υπάρχουμε για το αφεντικό; Κατάλαβες; Φ: Να σου πω κι εγώ. Εγώ πήγα για άδεια εργασίας. Μου είπαν χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από έναν Έλληνα για να βγει. Ποιός Έλληνας θα ερχόταν μαζί μου για να υπογράψει; Δεν ξέρω κανέναν. Μου είπαν χρειάζονται ένσημα. Που να τα βρω τα ένσημα. Ύστερα πήγα να βγάλω πράσινη κάρτα. Μου είπαν 3.000-4.000 ευρώ. Που να τα βρω; Πολλά λεφτά.

3 σχόλια:

  1. Με το παρόν ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία των Επιτροπών πολιτών που διοργανώνουμε την αυριανή συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας στις 19.00 για την προστασία της τιμής,σωματικής ακεραιότητας & ζωής τόσο ημών όσο & των φίλων μας που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους κατέθεσε σήμερα 08.05.2009 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών την υπ’αριθμό Δ09/2519 έγκληση-μήνυση (βλ.σχετικό συνημμένο) κατά

    ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠ) ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ, ΑΦΓΑΝΙΚΗ)
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
    ΤΟΥ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΕΕΚ)
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΟΑ) ΤΟΥ ΚΚΕ
    ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
    για μια σωρεία κακουργημάτων & πλημμελημάτων που τελέστηκαν σε βάρος μας από το Νοέμβριο του 2008 την περίοδο της πρώτης συγκέντρωσης στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δηλαδή έως σήμερον.

    Καθόσον αφορά τις προγραμματιζόμενες αντισυγκεντρώσεις του Σαββάτου ενάντια στη δική μας νόμιμη συγκέντρωση ζητήσαμε να εφαρμοστεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία του αυτοφώρου τόσο για τους εκπροσώπους φορέων που φαίνονται να τις εκπροσωπούν όσο & κατά των συμμετεχόντων. Τυχόν πράξεις ή παραλείψεις της Αστυνομίας να ενεργήσει προς την επιταγή του νόμου & να προστατέψει τόσο τη συγκέντρωση μας από ξένα εχθρικά στοιχεία όσο & τη σωματική ακεραιότητα μας θα κατατεθούν σε υπόμνημα επί της παρούσας εγκλήσεως-μηνύσεως.

    Με γνώμονα την προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη & την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας μας από κάθε είδους προσπάθειες καταλύσεως της τάξης & συνταγματικής εκτροπής, σας περιμένουμε στην αυριανή συγκέντρωση 09.05.2009 στις 19.00 να γνωριστούμε, να συζητήσουμε & να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν.
    Το έγγραφο της μήνυσης εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι είστε εσείς που αυτοκαλείστε "αντιπροσωπεία των Επιτροπών πολιτών"; Αποκαλύψτε την ιδιότητά σας για να μάθει ο ελληνικός λαός όταν επιχειρείτε με στρατιωτικό τρόπο δίπλα στους αστυνομικούς (ασύλληπτοι και ατιμώρητοι φυσικά).

    Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; Καλέσατε συγκέντρωση και ήρθατε με κράνη, ρόπαλα κι αλυσίδες για να "γνωριστείτε" και να "συζητήσετε" και για να "βρείτε λύσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν...".

    Ποιοι είστε εσείς που καταθέτετε μηνύσεις εναντίον φορέων για την "προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη"; Ποιος σας εξέλεξε; Ποιος σας διόρισε; Παραβιάζετε τους θεσμούς της δημοκρατίας και του πολιτεύματος στο ... όνομά του.

    Η μνήμη των Ελλήνων είναι ελεφάντινη! Δεν συγχωρεί και ξέρει να τις αποτρέπει και σας απομονώνει.

    Ένας πανεπιστημιακός που ξέρει τη δράση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ανακοίνωση του "Ενημερωτικού Δελτίου πριν την αυριανή συγκέντρωση" την δημοσιεύω απλώς και μόνον διότι θεωρώ ότι συμπληρώνει εύγλωττα το περιεχόμενο της ανάρτησης την οποία αφορά. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα επιτρέψω να αποτελέσει αυτή η ιστοσελίδα βήμα ρατσιστικής προπαγάνδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή